All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

CRVENA: VELIKI TREND MODERNE DEKORACIJE

loading...

CRVENA: VELIKI TREND MODERNE DEKORACIJE – trenutno se nešto čudno dešava u svijetu dizajna i polju kućnog dekora

Nakon nekoliko godina dominacije sivih, zelenih te plavih nijansi, crvena je spremna da napravi veliki povratak na scenu.


Bilo kako bilo, grimizne nijanse su se po prvi put nakon dužeg vremena pojavile na sedmici mode u New Yorku ranije ove godine, tako da ima smisla da započnemo sa dodavanjem crvenih preljeva kućnom dekoru, namještaju kao i asesoarima.

Ne postoji nikakva sumnja u to da crvena boja u svim svojim promjenjivim stanjima predstavlja idealnog saveznika prilikom isticanja kućnog dekora. Bilo da se opredijelite za zidove u vatrenim tonovima ili da odaberete samo nekoliko grimiznih akcentnih komada koji mogu pronaći i koje će ljudi definitvno primijetiti.

Ako želite krenetuti putem crvene boje, a da pri tome ne napravite bilo kakve ozbiljnije promjene, možete probati nekoliko abažura ili bazi lampi u ovoj boji. Sljedeći nivo predstavlja kupovina komada namještaja poput crvene komode. Bijeli zidovi i žuti podovi dolaze kao relativno tihe karakteristike, dok u samom kontrastu vatreni plakari i komode govore čitavu priču.

Prostrani tepih je još jedna od mogućnosti za predstavljanje crvene boje u porostoriji na vrlo delikatan način, ali opet moramo ponoviti da je u ovom slučaju namještaj i tapecirane elemente najbolje održavati neutralnim koliko god  je to moguće.

Tags: , , , ,

Related posts