PRELIJEP STAN ISPIRISAN MORSKIM AMBIJENTOM – ovaj mali stan smješten u Barseloni posjeduje svega 48 m2

Dizajneri su prvenstveno odlučili da naprave otvoren plan prostora sa tri različite zone koje dozvoljavaju mogućnost separacije i automatke te vizuelne povezanosti istovremeno, tako da se tu nalaze kuhinja zajedno sa trpezarijom, dnevna soba i spavaća soba. Kuhinja ima L oblik, sa zidom od izložene cigle koji po boji predstavlja eho plafona. Tu su još i bijeli kuhinjski elementi, police te veliki frižider. Kuhinjski pod je prekriven sa grafičkim crno/bijelim pločicama koje su jako praktične.

Trpezarijski prostor je obielježen visećom rasvjetom i podom od hrastovog drveta. Trpezarijski sto je industrijskog stila, sa drvenom pločom te crnim metalnim nogarama, što predstavlja kombinaciju koja se odlično slaže sa kuhinjkim policama i čini da trpezarija djeluje gostoljubivo i svježe. Dnevni boravak je jako mali, sadrži sivu sofu i veliki portret, dok najveću prednost predstavlja to što je moguće direktan izlaz na balkon.

Spavaća soba se sastoji od istog zida sa teksturom od izložene cigle, a kuhinjske jedinice se nalaze sa njene druge strane. Umjesto noćnih komoda, u spavaćoj sobi možete vidjeti panele sa ugrađenim otvorenim policama koje služe za smještanje stvari, ali i bogato ukrašen luster koji se nalazi iznad kreveta. U ovoj prostoriji se takođe nalazi i jako lijep tepih neutralnih tonova i jednostavan bijeli krevet zajedno sa ormarom koji kompletira cjelokupnu temu dizajna.

Kupatilo se sastoji od bijelih pločica inspirisanih ciglom, tuš prostora, toaleta odvojenog zidom i lavaboa sa drvenom pločom. Plavi tekstili podsjeća da je ovo prije svega prostor inpirisan morem, koje vezuje celokupnu šemu dekora u ostatku garsonjere.