Plaža Krajičina, koja se nalazi na crnogorskom primorju, poznata je po svojoj ljepoti i smatra se jednom od najljepših plaža u zemlji. Posljednji izvještaji crnogorskih medija ukazuju da će od petka, 14. jula, pristup Kraljičinoj plaži imati samo gosti Vile Miločer na Svetom Stefanu. Ipak, turisti i dalje mogu da posete Kraljevu plažu u blizini, ali po ceni od 200 evra za set ležaljki. Osim toga, ostrvo Sveti Stefan je sada otvoreno za šetnju i razgledanje, ali se naplaćuje ulaz od 25 eura koji uključuje obilazak sa vodičem. Djeca mlađa od 12 godina su oslobođena plaćanja ove naknade. Postavlja se pitanje zašto ležaljke koštaju 200 eura. Poređenja radi, cijene ležaljki na Siciliji mogu dostići i do 80 eura po kompletu, dok je prosječna cijena na plažama Portofina, jednog od najboljih talijanskih ljetovališta, oko 25 eura po kompletu.

 

Kada posjetite grad Dubrovnik, koji je u svijetu poznat po skupoj destinaciji, možete očekivati ​​da ćete platiti oko 50 eura za uživanje u luksuzu ležanja pod suncobranom i zavaljenog na ležaljci. Nasuprot tome, na ostrvu Mikonos, par ležaljki na jednoj od najekskluzivnijih plaža može koštati i do 95 evra. Plaža Kraljeva, poznata i kao Miločerska plaža, već više od pedeset godina poznata je po svojoj izuzetnoj lepoti duž jadranske obale. Unatoč relativno maloj veličini od samo 300 metara dužine, plaža ima najfiniji pijesak i izuzetno čistu i netaknutu vodu. Izvanredan aspekt ovog mjesta leži u njegovom zadivljujućem parku, koji obiluje raznim izvanrednim biljnim vrstama kao što su libanski kedar, tropske mimoze, japanske mušmule, kaktusi i agave.

 

Vila Miločer, veličanstveni prikaz ljudskog stvaralaštva, u međuratnom periodu koristila je porodicu Karađorđević kao ljetnju rezidenciju, što je doprinjelo njenoj privlačnosti. Izgrađena 1934. godine, originalni arhitektonski dizajn vile je pažljivo održavan kroz temeljitu renoviranje. Svojim zadivljujućim pogledom, bogatim lišćem i skrivenim stijenama koje pružaju zaštitu i usamljenost, vila povećava privlačnost plaže. Uz to, trajna popularnost plaže može se pripisati činjenici da je čak i sam Tito plivao u njenim suncem okupanim vodama.