Prozore i staklo na prozoru lako je očisiti, a da li to radite potpuno pravilno provjerite sami.

Kako biste adekvatno očistili prozore i kako bi vam oni što duže bili uredni i čisti, trebate ih čisiti na sljedeći način.

Prije nego krente sa brisanjem potrebno je prvo prozore usisati, ne staklo već prozorski okvir. Počisite i usisajte sve bubice, paučinu i prašnu.  Ako imate žaluzine, usisate i njih otvorene i zatvorene.

Da bi svam staklo bilo čisto kao kod profesionalaca, potrebna vam je kanta mlake vode, sa par kapi detedženta sa suđe, spužva i ručni brisač za stakla sa gumom.

Ako imate previše nečistoče na prozorima napravite sredstvo za skidanje u omjeru 1:4 voda i sirće. Pomješajte jedan litar vode i 1/4 sirćeta poprksajte prozor i očisite nakon što malo odstoji.

Za manje površine od stakla kako nebiste gubili vrijeme staklo obrišite sa maramicama za naočale koje odlično skidaju sve flekice i prašinu sa stakla.

Višak tečnosti na prozirima očisite sa starim novinama, tačnije dnevnim i vaši prozori da će da se sjaje. Za vrijeme proljetnih i ljetnih dana koristite mikrofiber krpe jer su odlične za skupljane prašine i polena.

Također ne zaboravite zavjese, operite ih u mašni za veš, jer i one same skupljaju paršinu.

Oglasi