Željko Joksimović, pjevač i kompozitor zabavne muzike, jedan je od najomiljenijih i najuspješnijih na našim prostorima. Producirao je brojne hitove i pjesme, kako za sebe tako i za druge izvođače. Željkova strast za muzikom počela je u njegovim ranim godinama, a u početku je svirao harmoniku da bi proširio svoj repertoar na nekoliko drugih instrumenata. Njegov brat Saša  za razliku od Željka je  je glumac.

 

Željko je rođen u Valjevu, a roditelji mu tu i danas žive. Njegova majka Vesna ima prelijepu baštu u kojoj uspješno gaji prelijepo cvijeće. Međutim, čini se da Željkova majka ima prirodni talenat i strast za baštovanstvom i jednostavno kako se kaže ima ruku za to , i na koju cvijeće dobro reagira i iz tog razloga ima prelijep vrt pun cvijeća. Joksimovići žive u Valjevu, gdje je njihova kuća ograđena bijelom ogradom i ima uredan travnjak ukrašen šibljem raznih nijansi, od kojih najviše upada u oči veliki grm ruže. Vesna je strastveni korisnik društvenih mreža i često dijeli slike svog cvijeća. Na nedavnom rođendanu dobila je brojne lijepe želje u komentarima, a sigurno je posebno bila oduševljena poklonom koji je stigao u Beograd.

 

Na svom Instagramu objavila je divan buket ružičastih ruža koji je došao u ukrašenoj kutiji. Uz to, sin joj je poslao tortu sa porukom “Sretan rođendan” i pporukom “Volim te Željko” koja je bila prikačena uz kutiju. Volite li vi slušati pjesme Željka Joskimovića ? Koje je vaše mišljenje o ovome pjevaču? Svoje mišljenje podijelite sa ostalim korisnicima putem komentara ispod ovog posta.