ČAROBAN ENTERIJER KOJI UNOSI VEDRINU I RADOST – ovako nešto se rijetko viđa!

Kod nekih osoba nikada se ne gubi dijete u njima i neprestano želi da se izrazi. Jedna porodica u Londonu tako je poželjela veseo i šaren enterijer. U tome su im pomogli arhitekti iz biroa Ab Rogers Design zajedno sa DAStudiom.

dizajnidom-16jpg

dizajnidom13

Cilj ove ideje je bio da se četvorospratna kuća pretvori u magično i slobodno mjesto koje se suprotstavlja uobičajenim normama i stilovima u enterijeru te omogućava njenim korisnicima da bučan svijet višemilionskog grada ostavi iza svojih vrata.

dizajnidom15

dizajnidom14

Projekat “Rainbow House” liči na svijet iz crtića za one koji su mladi u srcu. Dizajn i vesele boje  dopunjuju se sa pretjerano velikim namještajem i unutrašnjom igraonicom u ovom privatnom prostoru koja se proteže na više spratova. Pomalo je zaluđujeće jer svaki dio reflektuje sebe: zidovi su lakirani bijelom bojom i prepuni su ogledala i sve tako sija. Čak i podovi izgledaju kao da se pomijeraju i lako mogu da prouzrokuju nestabilnost kod posjetioca. Pojedini prostori izgledaju kao oni u Barbi kućicama, a oni koji vole rolere zaista mogu uživati i osjećati se kao “svoj na svome”.

Oglasi