All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

4 ODVOJENA DIJELA U JEDNOJ KUĆI

loading...

4 ODVOJENA DIJELA U JEDNOJ KUĆI – Quiet House je projektirana od strane studija Artelabo a smještena je u jendom selu na jugu Francuske

Kao pravo remek djelo moderne arhitekture, ova kuća dolazi kao jedinstveni projekat koji je pred svoje graditelje postavio mnogo izazova, vrlo teških, ali ne i nerješivih. Najveću prepreku pri izgradnji ove kuće predstavljali su nivelacija te oblik terena.

Konstrukcija je kreirana od 4 razdvojena volumena zatvorena eksterijerno zidom. Naizmjeničnim postavljanjem volumena, arhitekti su kreirali 4 dvorišta sa malim strukturama koje pomažu pri izbjegavanju i zaštite od vjetrova. Blistavo bijeli eksterijer kuće sadrži minimalističku siluetu koja nije u sukobu sa svojim okruženjem. Zahvaljujući dvorištima te upotrebi bijele boje u svakom prostoru interijer uopšte ne djeluje nedovoljno osvjetljeno i zatvoreno.

Svaka soba se otvara prema dvorištu i pruža savršene uvjete za kombinirani život u interijeru i eksterijeru, dok su staklena vrata postavljena tako da pružaju pogled prema dolini.  Ovdje se može pronaći i nekoliko odvažnih karaktreristika poput svjetlo žute sofe, dopadljive plave stolice, ali je veći dio ambijenta obilježen sa bijelom bojom i odlično osvijetljenim površinama.

Tags: , , , ,

Related posts

UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA

loading... UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA – novi dekori unutrašnjih vrata proširuju mogućnosti za opremanje...