3 NAJMODERNIJA NAČINA OBLAGANJA ZIDOVA !

Da biste se uopšte opredjelili za način uljepšanja vaših zidova potrebno je prvo  da se odlučite za stil koji želite da dobijete: moderan, ekscentričan, klasičan ili možda drugačiji u svakoj sobi .

oblaganje zidova

Prirodni kamen 

Pored kamena kao prirodnog materijala, drvo je veoma zanimljiv za oblaganje zidova, gdje se daje naglasak na toplu i ugodnu kućnu atmosferu. Nije potrebno da obložite sve zidove drvenim daskama  već samo dio kojeg želite da istaknete . Paneli su uglavnom direktno lijepe na zid ili postavljaju na podkonstrukciju, ako su u pitanju površine većih dimenzija. Od samog namještaja i enterijera zavisi kakvu ćete vrstu i boju odabrati.

dizajnidom13

 Art 3d tapete

Za oblaganje zidova danas arhitekte često vole da koriste prirodni kamen, kao izdržljiv ,trajan i veoma lijep materijal, posebno zbog činjenice da je svaki kamen za sebe jedinstven. Možete izabrati između poliranog granita,mermera, krečnjaka,grubog sivog škriljevca,jer kamen daje notu otmjenosti.

dizajnidom14

Jarka boja

Boja je najčešće prvi izbor,ako želite radikalnije promjene. Odaberite uzorke boja sa bezbroj tonaliteta i počnite pažljivo sa izborom . Morate znati da se dominantna boja vašeg namještaja i boja zida moraju slagati . Da biste unijeli  prijatan i originalan stil nikada nemojte bojiti  sve zidove u neku jarku boju, nego samo jedan zid , najviše dva. Ako je prostor  manjih dimenzija ili manje osvjetljen, nemojte birati tamne boje, nego svjetlije pastelne nijanse.

Oglasi