INDUSTRIJSKI STIL U VAŠEM STANU – inspirativan način da promijenite izgled svog enetrijera!

Poslednjih godina postalo je veoma popularno i moguće da se kompletno renovira i za život učini mogućim prostor kao sto je stari magacini, napuštene industrijske zgrade. To je takođe postala izuzetno zanimljiva i inspirativna ideja u svijetu dizajna i arhitekture.
Industrijski stil karakterišu materijali kao što su meta, drvo i stare cigle. Takođe čelik i staro gvožđe su najomiljeni izbor tokom renoviranja u ovom stilu . Uglavnom se koriste  kao i vodovodne I električne instalacije. U industrijskom duhu se takođe upotrijebljavaju brušeni bakar,nikl i liveni i obojeni metali.

dizajnidom1

dizajnidom3

Danas  gotovo  da ne možete naći niti jedan primjer ovakvog enterijera bez  zidova od stare cigle. Uglavnom se ne obnavljaju, jer upravo tako vidljive, rustične daju poseban chic efekat prostoru. Lake su za održavanje .  Ako nemate mogućnost da ogolite zidove, ovakav izgled možete dobiti i primjenom raznih fototapeta sa dizajnom stare cigle.

industrijski stil

Da bi prostor odisao toplinom, potrebno je uvesti  materijal kao što je drvo, koje veoma dobro izgleda  ukoliko se koristi kao neobrađeno.
Smola i beton  se takođe koriste kao materijal za obnovu poda, kada ,plafona, lavaboa,kamina .

dizajnidom2