ZBOG SVOG PERFEKTNOG ENTERIJERA OVA BIBLIOTEKA JE DOBILA NAGRADU- evo kako to izgleda !

Veliki tim je koncipirao  knjižaru, kako tvrdi arhitekta, kao mjesto sastanaka. Ona je pored toga i prostor za čitanje,opuštanje,  druženje  i održavanje događaja.

Ulazna vrata su staklena visine  7,7 metara koja su uvučena u zgradu kako bi ostavili slobodan prolaz. U prizemlju koji ima  nešto manje prostore od ostalih nivoa nalaze se audiovizuelni proizvodi i kafić u prelijepom vrtu. Postoji više liftova koji vode posjetioca preko prizemlja do ogromnog prostora u kome su smještene igračke i stripovi, zvanog “Grčki prostor”.

biblioteka

dizajnidom19

Na trećem spratu dolazite  do sjedišta dugog 21 metar. To je nesputan prostor sa stolovima i klupskim foteljama koji izazivaju posjetioce da se opruže, opuste dok listaju omiljene knjige ili časopise. Prostor okružuju knjige na policama , a ispred i upravo na njih je postavljeno 11  velikih stolova. Tu je i veoma multifunkcionalnan prostor, posebno pogodan za konferencije zbog čega je  i nazvan “filozofski kafić”, koji je rezervisan za vrt i dječije knjige.

dizajnidom21

dizajnidom20

Pod i njegove fine linije i obrade su urađeni od drveta. Za ostale površine su korišteni bijeli laminat koji vizuelno odvaja zidove od ostalih materijala. Staklene ručne ljestvice koje praktično nisu uočljive ,  smanjuju vizualno ometanje svih elemenata u prostoru.
Osvjetljenje koje je na tavanici je postignuto dužnim linijama svjetlosnih tijela u više redova, i završava sa centralnim osvetljenjem na zadnjem spratu.

Oglasi