ZAVODLJIVO LUKSUZNO HOTELSKO NASELJE NA 2.000 NADMORSKE VISINE- odmor kakav možete samo poželiti u ovakvom okruženju!

Utočište koje je izdvojena od svega nalazi se nanadmorskoj visini od 2.000 metara i pruža vrhunski odmor . Na tren ćete pomisliti da sanjate.

Ovo zaista luksuzno hotelsko naselje Alila Jabal Akhdar je ugostilo prve goste i tako otvorilo prostor za razvoj turizma u jednoj od najveličanstvenijih i posebnih planinskih regija Arapskog poluostrva.
Naselje je smješteno na samom rubu klanca zbog čega je savršena tačka za istraživanje ovog netaknutog krajolika planinskog masiva kao i uživanje u njenoj prirodi .

dizajnidom9

dizajnidom10

Ovo mjesto je jednog od najzelenijih hotelskih objekata na Arapskom poluostrvu koje je već sada usklađeno u skladu sa standardima te bi a u roku od 6 mjeseci  trebalo da dobije i zlatni certifikat istog standarda. Ovo luksuzno hotelsko naselje je dizajnirano da bi se maksimalno smanjio uticaj na okolinu i istaknulo posebne prirodne ljepote krajolika. Prilikom njegove izgradnje korišteni su lokalno nabavljeni materijali i rad poznatih tradicionalnih zanatlija.

luksuzno hotelsko naselje

dizajnidom-11jpg

Ovakva arhitektura i enterijeri su našli inspiraciju u islamskoj i mediteranskoj arhitekturi, a lokalna smreka i ruže  se koriste  interzivno kao namirnice u svakom restoranu. Svaki od 78 apartmana i vila ima svoj balkon i terasu da bi gosti mogli u miru  uživati u izlascima i zalascima  sunca, a bazen koji se proteže skroz preko klanca pruža nezaboravan  osjećaj lebdenja nad krajolikom.

Oglasi