Znate li kako što prirodnije očistiti wc školjku i ukloniti neugodne mirise u vašem wcu.

U nastavku vam donosimo odlučnu ideju za osvježavanje i dezinfekciju wc školjke i cijelog kupatila uz pomoć domaćih napravljenih mirisnih bombica. Ovo je prirodno, ekološko čisto bez hemikalija, pripremaju se jednostavno.

Za pripremanje mirisnih bombica potrebno vam je soda bikarbona, limunska kiselina i neko eterično ulje. Najbolje je uzeti neko intenzivnijeg mirisa s antibakterijskim djelovanjem od pribora vam je potrebno duboka zdjela, silikonska lopatica , raspršivač i silikonski kalup. Na 1 dio limuntosa potrebno vam je 2.5 dijela sode bikarbone i oko 25- 30 kapi eteričnog ulja. U našem primjeru bombice su napravljene od 100 gr limuntosa, 250 gr sode bikarbone i 50 kapi eteričnog ulja od naranže. Kao rezultat je dobijeno je oko 20 bombica , a provedeno je oko 20 minuta.

U duboku zdjelu pomiješajte sodu i limuntos, u smjesu dodajte eterično ulje i ponovo dobro promiješajte , u smjesu možete dodati i neku boju u prahu. U raspršivač dodajte vodu, najbolje je prokuhanu vodu. Popskajte smjesu iz raspršivača i promješajte. Potrebni je prskati i mješati smjesu oko 10 puta. Ne treba biti suviše mokra te malo navlažena, u silikonske kalupe kašikicom prebacite u pripremljenu smjesu onda ćete vrlo lako vaditi bombice. Kalupe nemojte prepuniti , punite ih malo više od polovice da bi smjesa mogla još malo rasti. Ostavite bombice na sobnoj temperaturi da se osuše oko 3- 4 sata. Ubacite bombicu u wc školjku , a za vrijeme vrenja bombica šisti , osvježava i dezodira zrak u toaletu. Također bombice možete poredati u kupaonicu jer vrlo ljepo mirišu a kada izgube mirise samo ih ubacite u wc školjku.