UZGLAVLJA ZA KREVET KOJA ĆE POTPUNO PROMIJENITI ENTERIJER VAŠE SPAVAĆE SOBE- kreativne ideje !

Predstavljamo vam nekoliko kreativnih ideja !

Veliko ogledalo

Veliko ogledalo je odlična alternativa standardnom uzglavlju, jer njegove linije, bilo kružne ili kockaste  prate oblik tradicionalnog uzglavlja, čime će  momentalno učiniti vašu sobu duplo većom.

dizajnidom6

Makrame zavjesa

Makrame je stara tehnika vezivanja čvorova u razne oblike  koja je uvijek bila fascinantna. Ova tehnika se može iskoristiti za izradu  zavesa koje se na zanimljiv način mogu upotrijebiti kao uzglavlje kreveta. Makrame tehnika se sve više  vraća na velika vrata kada je dizajn eneterijera u pitanju.

dizajnidom-7

Rasklopivi paravani za prostoriju

Pregrade za prostoriju su kreativan način da svoju sobu učinite višom. Raširite paravan iza kreveta i prikažite predivne motive ili rezbarije, tako što ćete pričvrstiti samo krajeve i ostaviti srednji dio savijen. Ako vam je ipak potreban mekši  naslon, upotrijebite tapacirani paravan.

dizajnidom-28jpg

Naslikano uzglavlje

Najlakši ili i  najjeftiniji način da dobijete novo uzglavlje je samo da ga nacrtate. Upotrijebite dvije nijanse iste boje pa svjetlijom naslikajte uzglavlje, a tamniju iskoristite za zid. Međutim ukoliko imate zid-tablu po kojem se piše kredom, vaš posao će biti još lakši. Nacrtajte i lampu  – što da ne.

dizajnidom-5jpg

Oglasi