U OVA 35 KVADRATA ĆETE SE NAPROSTO ZALJUBITI – mali stan od velikog slađi !

Jedan dizajnerski studio je tako mali  prostor od  svega 35,7 kvadrata pretvorio u moderan i  svestran i moderan stan za mlađe vlasnike.

Smješten je u Ukrajini, koji iako je mali  pruža mladom bračnom paru koji voli druženja mnogobrojne mogućnosti – prostor gdje mogu da se okupe sa prijateljima uz film ili  večeru ili da im obezbjede mjesto gdje mogu prespavati .

mali stan, loft, sprat

dizajnidom9
Njegova nestandardna visina omogućila je izgradnju galerije koja je omogućila  veću iskorištenost prostora. Privatna zona u kojoj je smještena  spavaća soba sa garderoberom je svjetla i otvorena i tako ipak izdvojena od dnevne sobe predviđene za druženje.

dizajnidom10

dizajnidom8

Dva su prostora povezana jednostavnim stepeništem. Ono što na prvi pogled izgleda kao moderni kuhinjski ormarići je zapravo kompaktna kuhinja koja posjeduje sve nepohodne uređaje, među kojima je  i mašina za pranje suđa, veša i aspirator. Ono što dnevnoj sobi daje posebna i drugačiji izgled je zid od cigli koji podsjeća na poslijeratnu istoriju zgrade, dok novi pod od drveta pruža modernu sofisticiranost prostoru.

Oglasi