TUŠ KABINE: DA ILI NE ?

Tuš kabine su danas postale novi simbol modernog kupatila, ali ovi  segmenti takođe sa sobom donose velike prednosti i mane.

13a

Tuš kabine su uglavnom kreirane od stakla uz čiju pomoć stvaraju minimalistički dizajn i osećaj prostorne širine, oslobađajući njenu površinu.

14a

Jednostavne tuš kabine nemaju pomjerajuće dijelove i gotovo da ne postoji nikakva šansa da se polome, čineći tako da čitava konstrukcija trpi kao cjelina.

15a

Zavjese nisu baš prisutne u modernim tuš kabinama, koje izgledaju slobodno i otvoreno, ali sa druge strane, one definitivno nisu izbor koji bi željela stidljiva osoba, tako da neka vrsta paravana može dozvoliti pojedincu da većim dijelom personalizuje njen prostor.

16a

Teoretski, tuš kabine su mnogo lakše za čišćenje, njihove površine su ravne, postoji tek nekoliko mjesta na kojima se prljavština skuplja, metalni dijelovi su malo bolje zaštićeni i uglavnom se nalaze na različitoj visini.

Prednost tuš kabina jeste i to da su one mnogo komotnije za upotrebu. U većini slučajeva ne postoji razlika u nivelaciji između kabine i poda, što čini puno lakšim za korištenje tuša starijim ljudima kao i osobama sa invaliditetom, a u te svrhe mogu biti ugrađene i dodatne šipke koje garantovano osiguravaju bezbjednost prilikom ulaska i tokom tuširanja.

17a

Cijena takođe može biti veoma velika mana kada se radi o tuš kabinama i one su ponekada mnogo skuplje od onog tradicionalnog dizajna u kupatilu, s tim što kompleksnost skrivanja drenažnog sistema i upotreba velike količine visokokvalitetnog stakla dodatno komplikuju stvari i povećavaju račun same gradnje.

Oglasi