Sa neizmjernom tugom, sa dubokim žaljenjem vas obavještavamo da je naša voljena Sinead otišla s ovog svijeta. Tokom ovog izazovnog perioda, porodica proslavljene pjevačice Sinead O’Connor ljubazno traži privatnost dok oplakuju svoj gubitak. Sa dubokom tugom objavljujemo da je umrla Sinead O’Connor u 56. godini života. Dobivši svjetsko priznanje 1990. godine, očarala je publiku svojim iskrenim izvođenjem pjesme “Nothing Compares 2 U.” Tragično, 7. januara 2022. godine, porodica O’Connor doživjela je još jedan tužan događaj kada je Sineadin sin Shane, koji je prijavljen kao nestanak samo nekoliko dana ranije, otkriven beživotnim. Uprkos pomnom praćenju u bolnici zbog rizika od samoubistva, uspio je pobjeći prije nego što je njegovo beživotno tijelo na kraju otkriveno.

 

Shane je tragično oduzela sebi život u dobi od 17 godina, zbog čega je Sinead na Twitteru izrazila da vjeruje da je samo ona odgovorna za njenu smrt. Otkrila je i svoje misli o okončanju vlastitog života i podijelila da je trenutno u bolnici. Po sopstvenim riječima, Šinejd je napisala da je odlučila da prati svog sina, jer smatra da je život bez njega besmislen i da uništava sve što dotakne. Zbog njega je ostala živa, ali sada kada ga nema, izrazila je dubok očaj i žaljenje zbog bola koji je nanijela svojoj porodici, priznajući da su se njena djeca udaljila od nje.

 

Osjećajući se preplavljeno samoosuđivanjem, priznala je da njen pjevački talenat nije nadoknadio njen karakter. Ubrzo nakon toga, Sinead je objavila još jedan tvit izražavajući kajanje zbog svoje prethodne izjave. Ona je otkrila da je trenutno u pratnji policije u bolnicu. Shvativši nevolje koje je izazvala drugima, izvinila se i priznala da se osjeća izgubljeno i ispunjeno mržnjom prema sebi bez svog djeteta. Dok je tražila utjehu u bolnici, naglasila je da je ovo samo privremena pauza, jer je njen glavni cilj ostao pronaći Shanea.

Oglasi