SVESTRANI MIRKO STAN – ima sve što treba samo u jednom prostoru!

Mnogi nisu mogli da vjeruju da su u samo 28 kvadratnih metara malog stana u Hong Kongu, arhitekti kompanije “LAAB Architects” uspjeli smjestiti potpuno opremljenu kuhinju, kupatilo, kućno kino,spavaću sobu,  teretanu i dovoljno prostora za skladištenje. Ovakva transformacija prostora omogućena je jednostavnom upotrebom pokretnih pregrada i zidova .
Prostorije i uređaji tako mogu biti sakriveni ili dostupni prema vašoj potrebi, što čini stanveoma prilagodljivim i  organizovanim . Pred pokretnih zidova, stan krije još nekoliko caka, kao što su skriveni prostor za skladištenje smješten u podu, pult koji se rasklapa preko sudopere kao i  kuhinjski ormari koji se spuštaju iz plafona.

dizajnidom3

dizajidom2

Veoma važnu ulogu u uštedi prostora ima i klizni zid koji prostor čini multifunkcionalnim .

Studenti arhitekture su uspjeli da izvuku maksimum iz 39 kvadratnih metara prilikom dizajniranja jednog apartmana u Njujorku. Prostorija koja je smještena u srcu stana prevazilazi redovne funkcije dnevne sobe. U roku od samo nekoliko sekundi, sto za deset osoba može se rasklopiti i pretvoriti  prostoriju u veliku trpezariju.

dizajnidom3

dizajnidom5

Oglasi