STAN PODIJELJEN NA DVIJE OBLASTI – moderan način da razdvojite prostorije !

Studija Proxy je podijelio dva prostora jednim enterijernim zidom, koji je sa obje svoje strane prekriven policama za knjige.

Ove kockaste, modularne, police za knjige su otvorene sa obje strane radi olakšanog pristupa iz obje sobe, pružajući istovremeno osjećaj granice prostora između dvije sekcije. Glavni zid dnevnog boravka definisan je šperpločom vertikalnih drvenih panela, stvarajući kompleksnu teksturu u okviru  prostora koji se dalje širi ka ulazu  u hodnik.

dizajnidom5

dizajnidom7

 Skrivena vrata oivičena dijagonalno postavljenim panelima, pružaju pristup ostalim dijelovima stana. Cjelokupna njegova površina okarakterizirana je upotrebom kompleksnih pastelnih tonova i sa mnogo hrastovih elemenata, koji se perfektno slažu sa drvenim podom u obliku riblje kosti. Ovi drveni elementi su  ponavljajući motivi cjelokupnog dizajna i korišteno je kao segment koji ujedinjuje dva potpuno različita enterijera.

U kontrastu sa tamnijim ljubičastim nijansama u dnevnoj sobi, kuhinja je brilijantno bijela, čime ističe sve svoje detalje kreirane drvetom. Najzapaženija karakteristika kuhinjskog prostora je vertikalni zid za biljke koji prekriva jednu njenu stranu i unosi u prostor dodir života u  više nego je  potrebno.

dizajnidom6

“Noćni” dio stana sastoji se od glavne spavaće i dječije sobe, koja takođe može funkcionisati i kao kućna kancelarija ili prostorija za sjedenje. U skromnoj spavaćoj sobi pretežno sivih tonova, vitalnost dnevnog dijela stana  zamjenjena je mnogo zrelijom umirujućom atmosferom.

Duboki komplet kocki postavljen iza uzglavlja kreveta suptilno podsjeća na kuhinjske police i pruža osjećaj solidarnosti i zaklona onome ko spava.

Oglasi