STAKLENA VILA KOJA MAMI UZDAHE – arhitektura od stakla i drveta je prava kombinacija!

Ovu tavanicu od drveta je projektovala arhitekta Fernanda Markes  kako bi estetski dočarala toplinu doma te je postavila moderan kamin za svakodnevno opuštanje.
Tavanica od punog bogatog drveta daje osjećaj zaštićenosti i ugodnog kutka, dok su stakleni  klizajući zidovi direktno u dosluhu sa prirodom.

dizajnidom

staklena vila

Na ovaj način nije ni najmanje  poremetila odnos između spoljašnje i utrašnjeg , a zahvaljujući dobro postavljenom  bazenu i staklenim zidovima  kuća izgleda kao da je bez zidova.

Staklena vila je izuzetno prozračna zahvaljujući svojim velikim staklenim površinama

Dvije drvene terase, od kojih je jedna u prizemlju, druga na gornjem nivou, izvrstan su produžetak prirode koja se prikrada kući. Bez obzira u kakvom su poslu ili dijelu kuće nalaze  stanari  spolja ili unutra, mogu da uživaju u udobnom i stilizovanom prostoru obogaćenom modernim i  savremenim namještajem.

dizajnidom2

dizajnidom3

Prostrana drvena terasa se spušta do bazena ispred kojeg je postavljena staza od zeleno sivih pločica koje se vizuelno uklapa sa okolnim zelenilom. Umjetničko osvjetljenje obasjava kako kuću tako i visoke .Stakleni zid se prelama oko cijele kuće i bazena u obliku latiničnog slova “L”.
Uprkos savremenom stilu i hladnim staklenim zidovima vilu karakteriše toplina. Bujno,zelenilo i  lisnato drveće sa druge strane stakla daje privatnost njegovim ukućanima ali ga ne zatvara u potpunosti.

Oglasi