Srbija je itekako u centru regionalne pažnje i to po pitanju crne hronike. Oni u odnosu na ostale države itekako prednjače po ovom segmentu, a ne prođe niti jedan dan, a da se tamo ne desi neko ubistvo, silovanje ili otmica.

Slobodan Zdravković je u 76. godini života tražio ženu koja bi se mogla brinuti za njega nakon njegove smrti i osigurati da ona nastavi njegovo nasljeđe i sva njegova postignuća. Međutim, kada je stigla prva žena koja se javila na njegov oglas, zatekla je odškrinuta vrata i ugledala neurednu kuću u kojoj je ležalo Slobodanovo beživotno tijelo.

Prestravljena, pobjegla je s mjesta događaja i odmah prijavila događaj nadležnima koji su stigli na mjesto događaja. Prema susjedskim pričama, Slobo je važio za dobrog susjeda koji je samo želio društvo kako bi izbjegao samoću. Ipak, ovaj čovjek je iskoristio svoju ranjivost i brutalno okončao svoj život na uistinu okrutan način. Odmah nakon tragičnog incidenta pokrenuta je opsežna istraga, a vlasti su sumnjale da su počinitelji došli do objekta putem lažnog oglašavanja. Nesretni starac nemilosrdno je ubijen tijekom noći, a nitko nije znao točan iznos novca koji je ukraden iz njegovog stana.

Policija aktivno istražuje slučaj u koji je uključeno više osoba. Prevladava teorija da je žena u pratnji suučesnika pljačku izvela noću. Prema novinskim izvješćima, Zdravković je živio u izolaciji i pod strogim mjerama sigurnosti, a ulazna vrata su bila zaključana i ulazili su samo određeni ljudi. Odnosno, vodio je rukom pisanu bilježnicu s detaljima svoje kreditne aktivnosti, uključujući iznose, primatelje i kamate. Bilježnica je ključni dokaz za koji istražne vlasti vjeruju da bi im mogao pomoći u otkrivanju počinitelja.

  • Uvriježeno mišljenje je da je muškarac možda iskoristio okrilje mraka kako bi se popeo na ulaznu ogradu i silom ušao u Zdravkovićev dom. U Zingenu u Njemačkoj starac je teško radio u tvornici sklapajući dijelove za poznatu marku “Mercedes-Benz” i zaradio mirovinu u stranoj valuti. Uz ovu pozamašnu penziju, posjedovao je i nekoliko kuća na imanju u Pop Lukinoj ulici, kao i prostranu vikendicu kraj Grliške rijeke u Zaječaru.

Nagađa se da Zdravković ima kriminalne veze, no nije jasno jesu li počinitelji uspjeli pronaći novac. Kako se neslužbeno doznaje, starca su nekoliko puta udarili metalnim predmetima, tijelo mu je raskomadano, a na kraju je i ubijen. Ruke su mu bile vezane na leđima, a usta zalijepljena selotejpom.

Zdravkovićevo teško raskomadano tijelo otkrila je gerontologinja kojoj je navodno pozlilo nakon što je svjedočila jezivom prizoru. Zdravković živi sam i često koristi radio kao platformu za pronalazak životnog partnera. Prema riječima susjeda, izvršena je detaljna pretraga svih prostorija stradalog stana. Osim toga, istražne vlasti nisu samo analizirale forenzičke dokaze s mjesta zločina, već su pregledale i snimke nadzornih kamera sa sigurnosnih kamera diljem grada u nastojanju da pronađu počinitelje.

Oglasi