Danas ćemo vam predstaviti jedne od najkorisnijih savjeta koji vam mogu pomoći da operete svoje patike u veš mašini i da vam nakon toga izgledaju čisto kao nove, kada ste ih bili tek uzeli. Ovo je odličan način da im vratite blistavost i ponovo možte da nosite svoje najdrže patike.

Prije nego što krenete sa pranjem obuće u beš mašini, potrebno je da ih zaštitite kako treba, kako bi mogli spriječiti da dođe do njihovog oštećenja, pa bist emogli da ostanete bez omiljene obuće.

Trik koji ćemo vam danas pokazati će vam promjeniti život, tako da vjerujemo da će vam uvijek dobro doći, ali i prijateljima ćete moći odmah reći da pokušaju isto.

Noć prije, u obje patike stavite po tri kašike sode bikarbone i ostavite tako da stoji sve do jutra. Kada ustanete iz patika uklonite pertle i stavite ih u torbu za pranje ili u majicu ili jastučnicu kako bi spriječili da se zapetljaju. Onda možete ukloniti sodu koju ste stavili noć prije.

Patike zatim postavite u veš mašinu sa peškirima jer ćete tako moći napraviti ravnotežu i spriječite da dođe do oštećenja bubnja od mašine, dodajte tečnog sapuna i ostavite da se pere.

Oglasi