Vjeruje se da je godina nečijeg rođenja prožeta jedinstvenom karmom koja može ukazivati ​​na nečije trenutno stanje reinkarnacije.

Konsultujući tabelu koja odgovara godini nečijeg rođenja sa odgovarajućom brojčanom vrednošću karme, ovo može otkriti specifičnu vrstu karme koja je pratila pojedinca tokom njegovog života.

Broj 1- Ove osobe imaju svojstven nemir u svom duhu. Iako je ova osobina često prilagodljiva, ponekad može dovesti do osjećaja pesimizma. Obično im nedostaje želja da promijene svoje okolnosti, i iako se mogu predstaviti kao ljubazni i otvoreni, imaju tvrdoglavo djetinjasto raspoloženje. Skloni su promjenama raspoloženja i depresivnim epizodama, a iako nisu skloni romantici, ipak žude za ljubavlju. Oni preferiraju zadatke koji su manje fizički zahtjevni, umjesto toga cijene mir i jasnoću koji dolaze uz pažljivo planiranje i kontemplaciju. Kako je njihov element voda, često ih privlače vodeni sportovi ili odmor u blizini mora, jezera ili rijeka.

Broj 2- Ove osobe su poznat po svojoj ljubaznoj prirodi, bez ikakve agresije. Iako imaju veliku pažnju na detalje, nisu preterano ambiciozni. Njihove profesionalne sposobnosti su impresivne, međutim, rukovodeće pozicije im možda neće odgovarati. Što se tiče starosti, imaju tendenciju da napreduju između 45 i 47 godina. Kada je ljubav u pitanju, veoma su pažljivi prema potrebama svog partnera. Oni su prvenstveno vođeni svojim emocijama, a ne logikom. Iako ne daju prioritet materijalnoj imovini, teže finansijskoj stabilnosti. Njihove karijere obično uključuju interakciju s javnošću, prirodom, poljoprivredom ili drugim poljima koja su usmjerena na ljude.

Broj 3- Iako mogu brzo sazreti i postići nezavisnost, oni zadržavaju mladalački izgled i izgled koji daje nadu. Posjeduju pozitivnu naklonost, ali mogu pokazati i nefleksibilnost i netoleranciju kada su promjene u pitanju. Njihov glavni raspon godina je između 34 i 38 godina. Obično žive u sadašnjosti sa malo razmišljanja o budućnosti. Iako mogu imati finansijska sredstva, obično ih troše slobodno i nemaju mogućnost štednje. Idealni putevi u karijeri za njih uključuju podučavanje, javni nastup, pisanje i muzičko izvođenje.

Broj 4 – Pojedinci koji su generalno optimistični i raspoloženi, međutim, mogu se boriti s nedostatkom snage volje i hrabrosti. Imaju nježan karakter i prirodno su nježni. Starosna grupa od 38 godina čini se idealnom za ovu demografsku kategoriju. Mnoge od ovih osoba posjeduju atraktivne fizičke karakteristike. Mogu naići na izazove u uspostavljanju trajnih, trajnih odnosa. Oni su oprezni u pogledu svojih finansija i rijetko akumuliraju dugove. Najpoželjnije profesije u ovoj grupi su koordinacija događaja i odnosi s javnošću.

Broj 5- Među ovim pojedincima, dvije suprotne ličnosti i temperamenta se manifestiraju na cikličan način. Starost od oko 42 godine predstavlja izazovno razdoblje u kojem je instinkt samoodržanja pojačan do maksimuma. Posjeduju robusnu građu i zapovjednu prisutnost, a ipak duboko žude za naklonošću i ljubavlju. Često imaju prednost u odnosima i preferiraju liderske uloge u svojoj karijeri. Kao rođeni lideri, ističu se na upravljačkim pozicijama.

Broj 6 -Pojedinci sa jakom intuicijom često imaju predispoziciju za liderstvo i inovacije. Imaju tendenciju da postavljaju visoke ciljeve i neguju samopouzdanje. Uprkos svom samopouzdanju, oni se duboko boje neuspjeha. Starost u kojoj su najuspješniji je uglavnom oko 40 godina. Mogu imati česte glavobolje i nizak nivo energije. U romantičnim vezama više vole da imaju kontrolu, a istovremeno su izuzetno nježni. Posjeduju prirodni talenat za upravljanje finansijama, brzo zarađuju novac i razumno ga troše. Profesije kao što su poslovni rukovodioci, edukatori, političari i misionari dobro su prilagođene njihovim vještinama.

Broj 7- Ova osoba nije osoba koja potiskuje svoje emocije i ima sklonost ka optimizmu. Oni posjeduju sposobnost uvjeravanja drugih i imaju superiorne vještine javnog govora, iako mogu imati i sklonost manipulaciji. Oni imaju tendenciju da uživaju u centru pažnje i pedantni su u analizi situacija, obraćajući veliku pažnju na detalje. Tipično, njihov život postaje stabilniji nakon četrdesete godine života. Možda se bore da ostvare svoje ciljeve zbog nedostatka upornosti, ali visoko cijene svoju ličnu slobodu i selektivni su u izboru partnera. Njihova sklonost za karijeru u pravu ili bankarstvu je vrijedna pažnje.

Broj 8- Osoba koja je izuzetno tvrdoglava i ima veliko povjerenje u vlastite sposobnosti. Može biti izazovno promijeniti njihovu perspektivu ako imaju određeni stav. Često pokušavaju natjerati druge da usvoje njihovo gledište. Unatoč tome što naizgled izgleda spokojno, ova osoba je zapravo prilično jaka i pronicljiva. U suštini, oni su poput vuka, dominantno i zapovjedno prisustvo sa snažnim osjećajem sebe. Imaju tendenciju da budu manipulativni u romantičnim vezama, iako se to menja kada zasnuju porodicu. Ova osoba je rano pronašla uspjeh i uvelike se oslanjala na svoja finansijska sredstva. Kada je u pitanju zapošljavanje, prioritet im je stabilnost i pouzdanost.
Postoji uobičajena zabluda da mačke imaju devet života. Ovo vjerovanje je ukorijenjeno u mitologiji i folkloru, a ne u stvarnosti.

Broj 9 – Ova osoba je vrlo emotivna i osjetljiva, živi životom koji je živahan i pun intriga. Često su netolerantni i impulsivni, često kritiziraju one oko sebe i imaju izuzetno visoka očekivanja od drugih. Ova osoba je idealista u svojoj srži, često mijenja partnere i stavlja veliki naglasak na duhovnost u odnosu na materijalnu imovinu. Smatraju da su srednje godine idealno doba života. Kada je ljubav u pitanju, poznato je da ova osoba na prvi pogled padne do ušiju. Što se tiče finansija, oni imaju tendenciju da variraju između ekstrema, posjedujući ili vrlo malo ili obilje bogatstva. Ova osoba može postići uspjeh u karijeri kao što su diplomatija, gluma ili umjetnost.