PRAVI UNIKATI IZ BEOGRADSKE RADIONICE – radionica Tanima art izgradila je svoj vlastiti stil oslanjajući se na industrijski dizajn

14a

Naizgled nespojive elemente, struju i vodu,  objedinjenila je u industrijski dizajn u lampama sve popularnijeg modnog trenda sa detaljima steampunka.

20a

Grubi vodovodni elementi od pocinkovanih materijala obrađuju se a zatim  farbaju specijalnim bojama pa onda dotjeruju do efekta starih, potrošnih cijevi. Kruna teške i izuzetno stabilne konstrukcije su retro sijalice sa krupnim nitima različitih oblika, od povećih loptastih i kruškastih, do neobičnih svijetlećih edisonki nalik epruvetama.

unikati i rasvjeta iz beograda

Tomas Edison teško da je mogao pretpostaviti da će njegove edisonke jednoga dana naći primjenu i u steampunk lampama koje usred Beograda od vodovodnih cijevi sklapaju dva novinara i jedan arheolog u kućnoj manufakturi “Tanima art”.
Istraživački duh ove kreativne radionice potražio je korijene steampunk kulture koja se danas osim u književnosti, filmovima te stripovima pronalazi i u modi, nakitu, muzici i naravno upotrebnim predmetima tipa ovih ekcentričnih lampi.

18a

Oglasi