PRAVI BISER U DUBAIJU – arhitektonsko savršenstvo !

Ovo je jedan od najljepših i najvažnijih simbola : simbol Mjeseca i Sunca, jer nas njihova veza svjetlo – tamno, dan – noć, pozitivno – negativno održava u savršenoj ravnoteži. To je vidljivo i u najnovijem projektu koji će biti izgrađen u Dubaiju tek za 5 godina – fascinantna kula “Polumjesec”.

Poslije mnogih fantastičnih građevina kojima se u Dubaiu neprestano izgrađuju  i koje su izmaštane u najneverovatnijim mnogima nemogućim stilovima, kula “Polumjesec” je istinski biser arhitekture. Sadrći  33 sprata i smještena u parku Za’abeel, u blizini pustinje koja okružuje grad.


Kula “Polumjesec” je smještena na 220 hektara bivšeg čvorišta za industrijsko skladištenje. Bit će multifunkcionalna zgrada u kojoj će, kako turisti tako i lokalno stanovništvo, moći da koriste razne rekreativne aktivnosti i kulturne sadržaje. U njoj su smještene kancelarije,stanovi, hotel  i radnje za oko 50 000 stanovnika i čak 48 000 radnika.

Već je jasno da će kula postati prava atrakcija kao što su i mnoge druge kule u Dubaiju, zbog čijeg se dizajna čovjek ponekad uhvati za glavu. Njen cilj je jasan: kula “Polumjesec” će promijeniti lice Emirata, privući i promovisati turizam, rekreaciju, kao i kulturu i nauku .

Oglasi