Svjetski poznati teniser Novak Đoković juče je odmjerio snage protiv Mađara Martona Fučoviča i izašao kao pobjednik, pruživši mu priliku da se još jednom izjasni u Americi. Njegova moćna poruka, “Kosovo je srce Srbije. Zaustavite nasilje,” izazvala je kontroverzu i privukla pažnju javnosti .

 

Navijači su željno očekivali njegove riječi nakon njegove druge pobjede. Iščekivanje ključnog trenutka sve je na ivici natjeralo, znatiželjno šta će Novak sljedeće rijeći. Njegovi hrabri postupci doveli su ga u centar pažnje kako medija, tako i globalne zajednice. Međutim, mnogi su bili šokirani kada je odlučio da ne ostavlja nikakvu poruku na kameri. Umjesto toga, najbolje rangirani teniser je jednostavno potpisao sa smiješkom.Novak je, kao iskusan igrač, bio dobro pripremljen za pokušaje medija da ga isprovociraju tokom konferencije za novinare posle meča. Kao što se i očekivalo, konferencija nije prošla bez dosta kontroverznih pitanja i izjava iz medija. Međutim, Novak je ostao pri svom stavu i ponovio da uvijek stoji iza svojih riječi, pokazujući nepokolebljivu posvećenost transparentnosti i poštenju. Njegovo dugogodišnje iskustvo naučilo ga je važnosti da se u teškim situacijama nosi graciozno i ​​smireno, a upravo je to i učinio tokom konferencije za novinare. Uprkos brojnim izazovima sa kojima se suočavao tokom meča iu medijima, Novak je izašao kao pobednik, još jednom dokazavši da je sila na koju se treba računati u svetu tenisa.

 

“To što sam izrazio uopšte mi ne pričinjava nikakav problem. Da treba to da ponovim , mogao bih odmah , bez ikakvoih problema, ali imate sve moje citate o toj tmi , ako vas dalje interesuje šta sam želio da kažem . Naravno , da sam svjestan da se to možda nebi dopalo mnogima , ali to su moje riječi i ja stojim iza njih , i to je sve . Grend Slem bez drame , jednostavno nisam navikao na to , to me na neki način i motiviše.”- cinično je odgovorio Novak.

 

Oglasi