POLICA ČIJA SE FUNKCIJA PRILAGOĐAVA PROSTORU !

Ova polica nazvana “Nest”, fleksibilan je sistem za skladištenje koji se razvlači i sklapa kako bi se najbolje prilagodio različitim veličinama slobodnog prostora.

Kada se polica skroz razvuče dostiže čak dva puta veću širinu od sklopljene, čime se daje korisniku mogućnost da izabere odgovarajuću veličinu police dostupnom prostoru ili njen izgled  kakav mu se najviše dopada. Kada je polica razvučena do pola, dobit ćete devet pregrađenih dijelova namjenjenih kako za odlaganje knjiga tako i drugih ličnih predmeta.


Oki Sato koji je glavni dizajner studija je opisao  proizvod kao policu iz koje naizgled izlazi još jedna takva iste veličine. Širina police je  65 centimetara kada je sklopljena, dok najviše može da dostigne 130 centimetara u širinu.Vertikalne sekcije su napravljene od karbonskog vlakna debljine 3,7 mm, dok su njeni horizontalni dijelovi napravljeni od kombinovanih aramidnih i karbonskih vlakana. Sve police su obložene furnirom od ariša. Karbonska vlakna su danas sve popularniji materijal za izradu namještaja zahvaljujući maloj težini i posebnoj izdržljivosti.

Oglasi