OVO POTKROVLJE JE ELEGANTNO ZBOG NJEGOVIH DEKORATIVNIH DETALJA – ovo ga čini jedinstvenim!

Poznato je i da male stvari mogu učiniti velike promjene . Upravo time su se vodili i dizajneri ovog prelijepog potkrovlja . Kombinacija bijele drvene konstrukcije i tamnih detalja pruža  jak kontast zbog čega ovaj enterijer dobro prija oku. Ovaj penthaus ima tri prostrane  terase, spavaću sobu sa kupatilom i jedan veliki otvoren prostor u kome je smješten dnevni boravak, trpezarija sa kuhinjom i toalet. Osnovna je ideja projekta bila da stan bude okupan svjetlošću  u čemu su i uspjeli.
Ono što se tako lako stopilo i stvorilo naturalni efekat je opeka koja  je uvedena u prostor.

POTKROVLJE
POTKROVLJE

Kada uđete u potkrovlje, prva stvar koju ćete primjetiit  jeste velika količina svjetla i svjetle boje koje prostor čine još većim. Dizajneri su odlučili ostaviti drvenu konstrukciju krova koja je prefarbana u bijelu boju a njihova osnovna funkcija je da vizuelno podijele prostor na različite funkcije.

Opeka je omogućila da prosotr djeluje što prirodnije i udobnije . Uvođenjem metala, kože i udobnih tkanina stvorena je jedinstvena koloritna šema koja daje  utisak elegancije. To je posebno dobro vidljivo u toaletu gdje preovladavakombinacija drveta i metala . U toaletu je takođe omogućen ulazak svjetlosti kroz veliki prozor na krovu koji isto tako ovu prostoriju čini svijetlom .

Oglasi