Andrija Kovačević (30) poginuo je juče u Budvi u tuči. Stravičan incident dogodio se juče oko 17.10 časova u naselju Podkošljun Službenici budvanske službe bezbjednosti su doveli do verbalnog sukoba u blizini ugostiteljskog objekta, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba u kojem je jedna od njih bila.

Pucano iz pištolja povrijedilo još jednu osobu nožem . Policija je odmah izašla na lice mjesta i zatekla Andriju Kovačevića onesviještenog i izgrebanog oštrim predmetom. Od zadobijenih povreda preminuo je na putu za kotorsku bolnicu u vozilu hitne pomoći u Budvi. Nakon brzog i efikasnog reagovanja policije budvanske Službe bezbjednosti, identifikovan je počinilac ovog krivičnog djela – M.P (35), a incident je dospio u centar pažnje tužioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici. zločin kao ubistvo i Andrea Kovačević biće sahranjeni u ponedjeljak na groblju Kisjele Vode u Bijelopolju.

KAŽU DA NEMA BOLJEG DORUČKA OD OVOG: Čisti creva i topi kilograme kao od šale, a veoma je ZDRAV

Ovsena kaša se smatra jednim od najzdravijih doručka, a mnogi ljudi ne mogu zamisliti svoja jutra bez omiljene kašice. Osim za čišćenje crijeva, idealan je za mršavljenje i stoga je sastavni dio svake dijete.

Prvo, zobene pahuljice su bogate vlaknima, što vas duže drži sitim. Drugo, studija iz 2016. izvještava da vam doručak sa ugljikohidratima koji se sporo oslobađaju, kao što su zobene pahuljice ili žitarice od cjelovitih mekinja, tri sata prije vježbanja može pomoći da sagorite više masti. Konzumiranje ugljenih hidrata sa “sporim oslobađanjem” neće povećati nivo šećera u krvi kao što jedete rafinisane ugljene hidrate, kao što je beli hleb. Zauzvrat, nivoi insulina ne rastu tako visoko. Budući da inzulin igra ulogu u signaliziranju vašem tijelu da skladišti masnoće, snižavanje šećera u krvi može vam pomoći u sagorijevanju masti.

Recept

Ssatojci:

Ovsena kaša bez aditiva – čista zob
1 kašika kakaa
1 kašika sirovih lešnika
2 kašike suvog grožđa
1 tart jabuka (ili voće po izboru: banana, borovnica, brusnica)
1 kašika lanenog sjemena (mljevenog)
1 kašika chia sjemenki
vode
1 kašika meda
pripremiti:

Pomiješajte sve suhe sastojke u činiji – ovsenih pahuljica koliko je potrebno. Dodajte vrelu vodu i med, zatim jabuke i sve promešajte. Za 5 minuta možete ovako doručkovati do ručka.

 

Oglasi