OVO DAJE MIR I TOPLINU VAŠOJ SPAVAĆOJ SOBI – san u lijepom je najvažniji!

Spavaća soba je veoma važna kao i sam san. Ona je prostorija namjenjena samo za odmor i uživanje. Cilj je da u njoj uživamo, te je potrebno podjednaku pažnju posvetiti njenoj funkcionalnosti i estetici.
Treba da znate da će soba svjetlih nijansi izgledati veće. Ako ima mnogo prostora, onda je možete urediti kao raskošnu ili  jednostavne. Ako soba nije mnoog velika, izbjegavajte složene oblike, nametljive uzorke i zagasite tonove.

dizajnidom

ovo daje mir i toplinu vašoj spavaćoj sobi

Drvo je najbolje rješenje za spavaću sobu jer daje mnogo mira i topline. Drveni krevet zbog uvučene osnove daje osježaj kao da lebdi, pa njegova konstrukcija djeluje sofisticirano, ne i teško. Bijeli zidovi vizuelno povećavaju prostoriju i dobro se uklapaju sa prirodnim nijansama drveta.

, Image: 196845766, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Corbis

 

Crni detalji u sobi daju balans svijetlim tonovima i markiraju prostoriju. Drveni umetak na plakarima će proširiti prostoriju i intimizirati bijeli prostor. Krevet sa crnim uzglavljem i crnim elementima u spavacoj sobi djeluju elegantno i postojano. Da prostor zbog tamnih nijansi ne bi bio težak i zatvoren, odaberite  jednostavan noćni stočić sa visokim nogama, na koji je postavljena bijela lampa.

dizajnidom7

Oglasi