OVIM SOFAMA PROMIJENITE SVOJ DIZAJN – stil uz koji će svaka dnevna soba biti drugačija!

Sofe igraju veliku ulogu u dizajnu enterijera dnevne sobe tako da na veoma jednostavan način možete promijeniti svoj stil.

Stvorite izdvojen kutak

Sofe mogu da se razlikuju svojom bojom od ostalog  nameštaja, te se tako mogu iskoristiti  da se vizueno napravi izdvojen prostor, kao što je, npr .prostor za čitanje. Ovo je odličan način da uredite prostor posebno ukoliko imate veliku dnevnu sobu, a manje soba koje biste iskoristili kada imate potrebu da se nakratko  izdvojite i na miru uživate u svom miru ili svakodnevnim ritualima koji vas opuštaju .

Ublažite strog izgled

Strog izgled sofe oštrih linija može se ublažiti uklapanjem sa namještajem mekših, oblih linija, kao npr  okruglog stolića. Ovo uvijek imajte u vidu prilikom opremanja dnevne sobe jer od toga kako ste uskladili namještaj dobrim dijelom zavisi i koliko će boravak u sobi biti komforan.

Oživite prostor bojama

Ako je i vaša sofa neutralne boje, kao i veći dio dekora cijele prostorije, odličan je način da oživite prostor dodavanjem : roze taburea ili fotelje u plavoj ili žutoj boji. Savršena upotreba boja u enterijeru, makar samo na detaljima, mnogo je bitna da enterijer ne bi bio jednoličan jer takav ambijent ne djeluje pozitivno ni na našu kreativnost, kao  ni na raspoloženje.

Oglasi