Vijest o tragičnoj i nasilnoj smrti mlade djevojke šokirala je cijeli region, ostavljajući ljude u stanju nevjerice.

Pre nego što je ubijena, Vanja Čorćevska, 14-godišnja devojčica, odvedena je protiv svoje volje sa ulaza svoje stambene zgrade u Skoplju.
Osumnjičeni su nakon saslušanja ustvrdili da ih je Ljupča Paleski-Palčo, koja trenutno izbjegava hapšenje, obavijestila da će dotična osoba doći na mjesto gdje ih strpljivo čekaju.
Prema informacijama do kojih je došao Palč, navodi se da je informaciju dao Aleksander, Vanjin otac. Počinioci su nastavili da sputavaju Vanju na otvorenom i stavili je u torbu pre nego što su izvršili njeno ubistvo u okolini Skoplja. Nadalje, oni su otkrili konkretne detalje u vezi sa procesom sahrane.
Prema rečima Spasovskog, dve osobe koje su prošle večeri bile u pratnji Citroena su obaveštene da će devojka biti bez pratnje. Nakon toga su je uhvatili sa ulaza u zgradu, vezali joj ruke i stopala i stavili je u vreću za spavanje. Nakon toga su je prevezli na otvoreni prostor u neposrednoj blizini Skoplja. Vozilo je nakon toga zapaljeno.

Bilo je to u selu Brazda gdje se dogodilo tragično ubistvo. Istraga je otkrila da je Vanjina zloglasna reputacija izmakla kontroli, što je na kraju navelo osumnjičene da donesu sudbonosnu odluku da joj oduzmu život. Izjave su pružile vrijedan uvid u ovaj nesretan razvoj događaja.
Iz njihovih iskaza su otkriveni motivi osumnjičenih. Njihov primarni cilj je bio da iznude novac od djetetove majke, što je bila glavna pokretačka snaga njihovog sporazuma. Bubevski je potvrdio da u tom periodu nije pokrenut nijedan službeni postupak iznude.
Protiv oca će nadležni organi pokrenuti disciplinski postupak, uključujući pritvor.
Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski na konferenciji za novinare iznio je uznemirujuće detalje. On je publici otkrio da je otac otete 14-godišnjakinje Vanja Čorćevska imao ulogu u njenoj otmici.

Trenutno, otac daje izjavu nadležnim organima, žestoko pobijajući sve optužbe protiv njega. Svjedočenje umiješane strane dovelo je do implikacije da bi on mogao biti održiv osumnjičeni.
Sa ulaza u stan u koji je prvobitno odvedena, Vanja je nasilno odvedena. Otmičari su joj čvrsto vezali ruke i stopala prije nego što su je natjerali u vreću za spavanje.
Pojedinci koji su upravljali Citroenom unaprijed su obaviješteni da će mlada dama biti bez pratnje u određeno vrijeme. Naš tim je uhapsio osumnjičene i trenutno istražuje njihove potencijalne veze sa ocem.

Vrijedi napomenuti da su dokazi ukorijenjeni u specifičnim okolnostima, jer je otac osumnjičenima navodno otkrio vrijeme odlaska djevojčice. Osim toga, dvoje od tri osumnjičene osobe su izjavile da su imale predosjećaj o tačnom datumu, lokaciji i pojedinostima djevojke, što je Bubevski opširno dokumentovao.
U pitanju je automobil Citroen, koji je ranije bio u vlasništvu jednog lica iz Velesa koji je u međuvremenu preminuo. Nedavno je to snimljeno kamerom u Skoplju, što je označilo prvo viđenje vozila na toj lokaciji.
Nakon otmice, mlada djevojka je prevezena u predgrađe Skoplja, gdje se njena tragična smrt odvijala u stanju panike. Važno je priznati da je prije otmice prodat stan u vlasništvu djevojčice majke, čime je pokrenut ovaj žalosni slijed okolnosti.
Rasprava koja je u toku uključuje ispitivanje pritvora oca u vezi otmice i ubistva Vanje Čorćevske. Trenutno je u pritvoru dok Tužilaštvo vodi istragu.

Važno je napomenuti da je otac, koji je drugi prijavio Vanjin nestanak, tragično otkrio da je ona ubijena u međuvremenu.

Oglasi