OSVJEŽITE KUHINJU SA MINIMALNIM BUDŽETOM – 4 načina da unesete promjene !

Nekada je dovoljna samo volja, dobra ideja i malo vještine za dekoraciju detalja koji znatno mogu da osvježe prostor. Pogledajte koji su naši prijedlozi i promijenite izgled svoje kuhinje i osvježite kuhinju sa novim detaljima.

1. Nova boja kuhinjskih elemenata

Ne morate uvijek da kupujete nove kuhinjske elemente da biste postigli novi izgled,nego je dovoljno samo da im promijenite boju. Drvene kuhinjske elemente možete da prefarbate i išmirglate u neku veseliju boju, a one od iverice možete oblijepiti samoljepljivim vodootpornim tapetama. Tradicionalne ručke prefarbajte ili zamijenite onim kožnim ručkama koje možete takođe sami da napravite i pričvrstite ih sa dva tipla.

osvježite kuhinju, uredite kuhinju, ideje za uređenje

2. Pločice u novom ruhu

Ako imate umijeće slikanja, oslikajte pločice u kuhinji . Najprije ih dobro izribajte i očistite da zasijaju prvobitnim sjajem, a onda vodootpornim bojama iscrtajte omiljene dezene i boje . Ako ipak nemate to umijeće  oblijepite pločice šarenim tapetama ili folijama . Važno je da  izaberete one koje su vodootporne .

dizajnidom14

3.Drvene daske u boji

Obične drvene podmetače za čaše možete učiniti neobično lijepim na veoma  jednostavan način. Samo ivice sa strane ofarbajte u raznim jarkim bojama kao što su roza, zelena ili plava. Nema nekog  čarobnog trika – treba vam samo četka i akrilna farba u boji po vašoj želji.

dizajnidom12
4. Uzmite četku i boju u ruke

Od običnijih tegli za so, začine, brašno i šećer možete napraviti svoju zanimljivu kolekciju.  Još je zanimljivije ako su tegle potpuno različite po veličini i  obliku . Ono što trebate je da svaki poklopac ofarbate u istu boju. Za to vam je potrebna molerska četka i akrilna farba.  Ova farba je ekološka i brzo se suši .

dizajnidom13

Oglasi