OSVJEŽITE DOM UZ SAMO PAR TRIKOVA – dekoracija bez dodatnog novca!

Ako vam je dosadio raspored u stanu i želite uvesti neke promjene i tako osvježiti svoj enetrijer ovi savjeti će vam dosta pomoći.

Ako imate nizak plafon podignite karnišle

Rješenje: Strateškim postavljanjem zavjesa i draperija ćete vizuelno povećati visinu prostorije. Postavite garnišne iznad prozora, a onda na njih postavite zavjese koje padaju od plafona do samog poda. Ovaj trik ne samo da će povećati prostor u visinu, već će mu pružiti toplinu i osjećaj udobnosti.

Multifunkcionalno ogledalo ako ne možete da probušite rupe na zidu

Rješenje: Pokrijte zidove manjih površina ogledalima da bi djelovale veće i funkcionalnije. Ako ne možete da izbušite rupe na zidovima, prislonite ih jednostavno na njih. Veliko ogledalo je funkcionalni detalj u enterijeru. U lijepom ramu predstavlja umjetničko djelo. Kada je naslonjeno na zid, stvara optičku varku a sobu čini prostranom. Kada reflektuje svetlost, pruža dodatno osvjetljenje i stvara iluziju dodatnog prozora.

Teorija boja ako vam je enterijer jednoličan

Rješenje: Detalji jarkih boja oživjet će vaš dom za čas posla . Izaberite jednu boju koja se dobro uklapa u sveukupni dizajn – npr. žutu ili plavu . Onda pronađite sve dekorativne predmete u toj boji. Istaknite svoje bokale,knjige,  činije,, časopise ili vazu na polici i kreirajte življi ambijent.

Oglasi