– Baba Vanga je definitivno jedna od većih vidovnjaka, koji se ikada pojavio na ovim prostorima. Ona je sa samo 12 godina ostala bez vida, ali joj je bog dao moć da može da predosjeti šta će se desiti u narednom periodu. Sve što je predvidjela u svom životu se i ostvarilo. Danas govorimo o okruženju u kojem živimo, i kojih prednosti bi se trebali riješiti.

U našem društvu postoji prevladavajuća vjera mnogih pojedinaca u praznovjerja i duboko ukorijenjena vjerovanja koja nemaju nikakvu znanstvenu osnovu. Dok neki to smatraju pukim praznovjerjem, drugi se čvrsto drže njihove valjanosti. Baba Vanga je, primjerice, čvrsto vjerovala da su određene radnje ili predmeti povezani s donošenjem nesreće.

Održavanje pozitivne energije i sreće u vašem domu od iznimne je važnosti, prema njezinim uvjerenjima. Kako bi se to postiglo, ona predlaže isključivo korištenje cijelih i netaknutih tanjura i šalica za jelo i piće. Osim toga, savjetuje da stavite nekoliko novčića u zapuštene kutove kao sredstvo zaštite od napuštanja blagostanja i sreće.

Prema uputama Babe Vange, preporuča se pticama ponuditi ostatke obroka, poput kora kruha i mrvica, jer se vjeruje da taj čin donosi sreću ukućanima. Nadalje, naglasila je važnost suzdržavanja od hvalisanja vlastitom srećom, osobito u prisutnosti nepoznatih osoba, jer njihova zavist može pozvati negativnost u nečiji život.

  • Prema sustavu vjerovanja Babe Vange, smatra se nepovoljnim držati razbijeno ili napuknuto ogledalo u svom stanu, jer se vjeruje da će pobjeći sa srećom. Dodatno, prenijela je mudrost da novac uvijek nosite u novčaniku, a ne zgužvan u džepovima, jer se za ovu praksu kaže da promiče postizanje blagostanja.

Baka Vanga često je s posjetiteljima dijelila svoja uvjerenja, naglašavajući da smrt treba promatrati kao prijelaz, a ne kao kraj, koji vodi dušu u drugačije stanje postojanja.

Odbacujući koncept smrtnosti, čvrsto je ustvrdila da duh opstaje nakon prestanka tjelesnog postojanja. Pogođena neobjavljenom bolešću, odlučno je odbacila konvencionalnu medicinsku pomoć, odlučivši se umjesto toga za biljne lijekove i alternativne terapije. Vrijedno je spomenuti da je Baba Vanga, poznata proročica, boravila u Makedoniji do 1996. godine, izazivajući svjetsku pozornost i poštovanje zbog svojih proročkih sposobnosti. Osim svojih predviđanja, Baba Vanga se posvetila i sakupljanju ljekovitog bilja i stvaranju moćnih eliksira.

Baba Vanga nam daje opsežan skup od 16 smjernica čiji je cilj osigurati život koji je dug i ispunjen dobrim zdravljem. Širite ljubav jedni prema drugima, nastojte njegovati pozitivne misli i postupke, jer to je najbolji lijek za sve bolesti. Bugarsku, naciju koja je obilno blagoslovljena nizom ljekovite flore, treba njegovati i njegovati kako bi svojim stanovnicima mogla uzvratiti svojim ljekovitim dobrobitima.

U području ljekovitog bilja općenito se preporuča započeti nanošenjem vode u kojoj su se biljke kuhale na sebe, osim ako nije drugačije navedeno. To je zbog činjenice da se ljekovita svojstva biljaka najučinkovitije apsorbiraju kroz pore kože. Važno je izbjegavati pretjerano oslanjanje na farmaceutske lijekove, jer oni mogu spriječiti prirodni proces ozdravljenja koji omogućuju biljke i spriječiti ponovno uspostavljanje ravnoteže kod pojedinca koji se ne osjeća dobro. Na putovanjima je preporučljivo hodati bos kako biste održali vezu sa zemljom i sačuvali osjećaj prizemljenosti.

U ljetnim mjesecima bitno je omogućiti djeci slobodu igre bez ograničenja, potičući ih da prigrle prljavštinu i uključe se u snažnu tjelesnu aktivnost. Time će ojačati svoj imunološki sustav, štiteći se od mogućih bolesti koje se mogu pojaviti tijekom zimske sezone.
Prije spavanja neka vam prioritet bude čišćenje stopala i, ako je moguće, prepustite se osvježavajućem tušu. Ovaj ritual ne samo da eliminira prljavštinu, zagađivače i umor, već i tjera sve dugotrajne negativne misli koje bi mogle poremetiti vaš miran san.
Savladajte umjetnost pravilnog odmora. Dan je namijenjen produktivnosti, dok je noć rezervirana za pomlađujući odmor. Kako biste održali optimalno zdravlje i produktivnost, osigurajte da se povučete u krevet u 22 sata. i ustati u ranim jutarnjim satima, idealno između 5 i 6 ujutro.

  • Često uživajte u konzumaciji čaja od šumskog voća. Ovi divni napitci posjeduju izvanrednu sposobnost pročišćavanja tijela i služe kao pravi izvor vitalnosti. Za pročišćavanje organizma i povećanje vitalnosti preporučuje se tjedno konzumiranje kuhanih žitarica i hidratacija vodom. Bavljenje tjelesnom aktivnošću i ulaganjem napora dodatno promiče ove dobrobiti. Lijenost, koja nije samo štetna za nečije psihičko stanje, već i za njihovo fizičko blagostanje, može se usporediti s bolešću. Uzdignimo čistoću na razinu predanosti! Antiteza Božjem stvaranju, bilo fizičkom ili duhovnom, je prljavština, koja je uvijek nečista i neprivlačna.

Izbjegavajte korištenje pretjerano tople vode prilikom pranja. Odlučite se za domaće sapune i prirodne proizvode koji su nježni za tijelo i ne štete. Budite oprezni kada koristite prekomjerne količine gnojiva i kemikalija. Kontaminacija hrane i štetan utjecaj na prirodu već su očiti, što dovodi do mnoštva bolesti. Bitno je dati prednost strpljenju i suzdržanosti u ovim praksama.

Oglasi