ODLIČAN DIZAJN JEDNOG KAFIĆA – pravo umirujuće mjesto

Dizajniran od  LVHQ studija, ovaj kafić koristi osnovne materijale i vizuelizacione tehnike kako bi napravio jednu zadivljujuću formu. Komponente ove građevine su prilično jednostavne i čine ih cigla, kamen, drveće i voda, odnosno materijali koji ujedno čine i samu bazu kefeterije.

4a

 

Prostor u unutrašnjosti  može biti podijeljen na 3 interaktivna djela, od kojih je prvi prostor u kojem se nalazi reflektirajući bazen s drvećem, koji daje umirujući vizualni dojam prirodnog okruženja.

2a

Drugi od ovih prostora jeste hodnik koji vodi u interijer ovog ugostiteljskog objekta. Ovaj dio predstavlja srednju razinu i predstavlja gradijentni prijelaz između umirujućeg eksterijera i unutrašnjosti koju krasi ista ta vrlina.

1a

24 luka krase i okružuju zgradu a  noću su ovi lukovi osvijetljeni svjetlošću koja doprire iz podnih lampi, dok se njihove refleksije jasno ocrtavaju na vodi bazena smještenog ispod njih.

kafić, dizajn

Ovaj kafić je pravo umirujuće mjesto, koje jasno prikazuje maksimalnu impresiju, koju samo minimalistički dizajn može stvoriti.

Oglasi