OD STAROG SKLADIŠTA DO MODERNOG STANA – promjene koje ćete i sami poželjeti !

Prva adaptacija ovog skladišta je oslobodila prostor od svih pregradnih zidova, a ispod krovnog veoma složenog sistema greda i gredica uspješno je smještena roditeljska spavaća soba do koje možete dosći preko stepeništa koje je nekad bilo spoljašnje, a sada je ugrađeno u stambeni prostor. Stešenište je napravljeno od jednog galvaniziranog čeličnog elementa koji cijeloj konstrukciji daje zakošeni ritam i plijeni svojim pomalo industrijskim izgledom.
Prvo su se srušili zidovi kako bi se dobilo više svjetla. Tu su smještene funkcije “kuhanja”, “obroka” i “dnevne sobe” koje se nastavljaju jedna na drugu. Mala terasa prati spoljašnji zid,i oplemenjena je  drvećem.

Zid između postojeće zgrade i susjednog objekta se morao pokriti lamperijom zbog čestog pojavljivanja vlage koju nije moguće resorbovati. Zbog njenog postavljana na nekoliko centimetara od zidova omogućena je dobra vazdušna izolaciju koja sprječava vlagu. Malter na zidovima je izveden neravno što omogućava vibriranje svjetla.Kuhinja se sastoji od dva potpuno bijela paralelna bloka. Oba bloka su odvojena od zidova da  bi dobili status nezavisnih komada namještaja. Iznad njih su postavljena dva lustera.

Oglasi