OČISTITE VAZDUH U DOMU UZ POMOĆ OVIH BILJAKA – one imaju moć prečišćavanja!

Brojna istraživanja su pokazala da zelenilo umanjuje stres, pomaže hiperaktivnoj djeci u kontroli ponašanja, poboljšava raspoloženje i  koncentraciju . Ako rasporedite na svakih 9 kvadratnih metara svog doma po jednu biljku koja ima moć prečišćavanja vazduha, dobit ćete čist i zdrav  dom bez negativnih zračenja.

1. Spavaća soba – Aloe vera

Najbolje je staviti Aloe veru uz uzglavlje jer, za razliku od mnogih drugih sobnih biljaka, ona u toku noći otpušta kiseonik, te apsorbuje ugljen-dioksid. Istovremeno čisti kiseonik od benzena i formaldehida, toksina koji se nalaze u mnogobrojnim sredstvima za čišćenje.

očistite vazduh u domu pomoću biljaka

2. Kuhinja – zeleni ljiljan

Dok kuhate , pojavljuje se mnogo kuhinjskog dima i pare, što će otporni zeleni ljiljan upiti dio „prljavog“ vazduha. Nije zahtjevan kad je riječ o zalijevanju , svjetlu i temperaturi, a uklanja ugljen-monoksid, koji se stvara kuhanjem na plinu kao i  druge neželjene gasove koji se iz okoline uvuku u vaš dom.

dizajnidom1

3. Dnevna soba – mirni ljiljan

Ova lijepa sobna biljka ne samo da je jednostavna za održavanje nego i smanjuje štetna isparavanja hemikalija iz domaćinstva , boja sa zidova i mirisa novog namještaja te  eliminiše i štetna zračenja od TV ekrana i  monitora .

dizajnidom2

Oglasi