OČARAVAJUĆA KUĆA NA SAMOJ LITICI – kuća sa drvenim skeletom !

Ova “Elizabetina kuća”, je tako nazvana u čast vlasnice,koja odiše jednostavnošću i elegancijom. Smještena je u mestu Tankven, u zajednici u kojoj su kuće tako postavljene da su razbacane po morskom pejzažu.
Drveni skelet oko kuće formira oetnaest drvenih “rebara” . Ove izložene strukturalne grede smještene su tako da stoje u ravni sa ulaznim vratima kao i prozorima kuće te  uokviruju prostranu terasu koja se nalazi sa njene zadnje strane.
Oblik i orjentacija kuće su okruženi  stjenovitim terenom i dramatičnim pogledom. Stavljena je u poziciju  tako da obezbjedi zaštitu od jakih morskih vjetrova.


Dizajn je nastao iz potrebe da se kreira neka vrsta skloništa. Predjeo koji je prilično neravan, blizina šume i  vjetar zahtjevali su da kuća dobije neku vrstu štita koji će stvoriti osjećaj pokrivenosti i zaštićenosti.
Borovo drvo je upotrijebljeno  kao osnovni materijal za izgradnju kuće. Upotrebom lokalnog drveta olakšan je proces izgradnje kuće jer  je poznato lokalnim stolarima.
Ono je korišćeno za zaštitnu strukturu i za fasadu kuće. Drvo spolja karakterišu dvije nijanse koje razdvajaju njegovu funkciju – crna za strukturu, a siva za fasadu. Unutra su nanijeli bijelu farbu koja je ispunila kuću svjetlošću te je učinila prostranom.

Oglasi