NEPOTREBNE STVARI KOJE VAM ODUZIMAJU PROSTOR U KUPATILU!

Ogledala igraju bitnu ulogu. Postavljena na suprotnim zidovima, te tako da mogu da se reflektuju jedno u drugo, a učinit će kupatilo prostranijim. Staklo daje iluziju veće površine  prostora pa, ako je to moguće, promjenite prozore i stavite veća okna.

Vještačko osvjetljenje usmjerite na određena mjesta u kupatilu i tako napravite zanimljiv prostor. Fluorescentna svjetla učinit će da tavanica izgleda malo niže. Ali ne preporučuje se baš pretjerano korištenje ovog tipa osvjetljenja u kupatilu, pošto brzo zagrijava mali prostor.

dizajnidom10

nepoterbne stvari koje oduzimaju prostor u kupatilu

Izbacite i sve nepotrebne stvari iz malih kupatila.  Ćoškove koristite za ugradnju visećih stalaža i polica na zidovima u kojima ćete držati kozmetiku. Iako kupatilo uvijek treba da bude uredno i čisto,  ne znači da sve stvari onda morate da sakrijete u ormarić. Pažljivo odabrani detalji, poput parfema na staklenoj polici, djeluju veoma efektno.

dizajnidom11

Konstrukcije sječene po meri često su pumo jeftinije od kupljenog namještaja u salonu. Na njih možete postaviti i staklene pločice, koje će vaše kupatilo učiniti još atraktivnijim. Uz male detalje sa prikladanim namještajem, kupatilo brzo gubi ulogu  mokre ćelije.

Oglasi