NEĆETE VJEROVATI OD ČEGA SU NAPRAVLJENI OVI SVIJEĆNJACI – romantični svijećnaci od konzerve!

Napravite sami svećnjake pomoću iskorištenih konzervi i tako unesite u svoj dom duh romantike. Nemojte bacati konzerve , nego ih iskoristite da ih  oplemenite i unesete promjene u prostor koji vas okružuje. Svjećnjak će osvjetliti vašu terasu tokom toplih ljetnjih noći, te ugrijati atmosferu u dnevnom borakvu u toku zime.

SVIJEĆNJACI

Kako biste napravili romantični svjećnjak prirpemite : prazne metalne konzerve, zemlja ili pijesak, ekser, malo žice, kliješta i boja po želji. Odsijecite konzervi sav višak i ostavite samo lijepo obrađeno dno. Obavezno sa konzerve skinite sav papir i naljepnice. Napunite onda konzervu pijeskom ili zemljom da  bi unutrašnjost bila čvrsta i da se konzerva ne bi savijala tokom bušenja. Flomasterom nacrtajte željenu šaru na osnovu koje ćete, pomoću eksera i čekića bušiti rupe. Od debljine eksera zavisit će i veličina rupe.

Ali tu vašoj kreativnosti nije kraj. Izbušenu konzervu zatim obojite auto-lakom ili je ukrasite stikerima, cirkonima ili drugim kreativnim načinima .Onda  u zavisnosti da li želite da takav svjećnjak okačite ili ne , napravite kukicu ili ručku uz pomoć kliješta i žice .

Oglasi