NAPRAVITE PRELIJEPI DRŽAČ ZA KNJIGE – budite sam svoj majstor!

Držač za knjige pored toga što je praktičan, on je i dekorativan element u svakom enterijeru. Uz par savjeta, napravite ga sami.

Materijal:

– čvrsti karton
– samoljepljivi papir ili boja po želji
–  4 manje akrilne ploče
– lijepak za akril, makaze i  četkice za boju

1. Zalijepite akrilne ploče pod uglom od 90 stepeni. Akrilne ploče možete naći u radnjama u kojima se prodaje građevinski materijal, a u bolje opremljenim  možete i isjeći u željenim dimenzijama. Kako bi se bolje spojile držite ih par minuta. A možete ih poduprijeti nekim teškim predmetom. Poželjno je da, radi vaše bezbjednosti, svo  to vrijeme nosite plastične rukavice.

dizajnidom

dizajnidom1

2. Na kartonu nacrtajte željeni oblik držača i onda ga isijecite makazama. Ovdje je držač izrezan u obliku žirafe, ali vi možete sami da odlučite o obliku. Dok siječete karton, pazite da ivice modula budu glatke i pravilne. Loše izrezane dijelove možete ublažiti šmirglom, i  pazite da ne pretjerate.

3. Ofarbajte karton u željenu  boju ili ga izlijepite samoljepljivim papirom. Ako se odlučite da modul prelijepite, obavezno istisnite iz njega sav vazduh da bi njegova površina bila ravna. Takođe možete kombinovati ove dvije metode ili modul ukrasiti šljokicama, školjkama, trakama ili sitnim kamenčićima.

dizajnidom2

4. Kada se boja sa modula osuši, a akrilne ploče čvrsto zalijepe, spojite ih pod pravim uglom. Tokom lijepljenja, kao i u prethodnom slučaju, obavezno nosite rukavice .

Oglasi