NAPRAVITE KLUPU OD STARIH STOLICA- ne bacajte stvari nego ih iskoristite za uljepšenje enterijera!

 Od samo dvije obične stolice možete napraviti jedinstvenu i veoma simpa klupu koja je funkcionalna i dekorativna.
Potreban materijal:

Dvije stolice
Letve
Šperploča
Šrafovi

Postupak izrade:

1. Izbor stolice

Pronađite dvije iste stolice koje imaju zaobljen naslon i izgledaju lijepo gledano sa strane. Potrebno je da zadnje noge i naslon  budu izjedna, te da naslon ne bude visok.

dizajnidom1

dizajnidom2
2. Rastavite stolice

Za izradu ove klupe potrebni su samo naslon i zadnje nogare stolice, te je potrebno da uklonite sjedište i prednje nogare.

3. Napravite okvir za sjedište

Za izradu okvira za sjedište klupe upotrebne su letve dužine 90 i 30 centimetara. Koristite šrafove dužine 9 cm da bi sastavili pravougaoni okvir od letvi. Zatim pričvrstite naslone stolica za okvir sjedišta.

dizajnidom3

dizajnidom4
4. Napravite donju policu

Kako bi klupa bila čvršća i ne bi se klatila, potrebno je da nogare povežete sa još četiri letve. To ne da će obezbjediti veću stabilnost, nego može poslužiti i kao praktična polica.

5. Ofarbajte klupu

Rupe koje su ostale uslijed rastavljanja stolica popunite gitom za drvo, ostavite da se osuši, a onda ih išmirglajte. Šmirglom pređite i preko dugih neravnih površina koje namjeravate da ofarbate. Ako nemate nekog iskustva, pogledajte kako da izbjegnete greške tokom  farbanja nameštaja.

6. Napravite sedište

Isjecite komad šperploče odgovarajućih dimenzija koju ćete zatim pričvrstiti na gornju policu klupe, tj.  okvir sedišta. Tapacirajte ploču da bi klupa bila udobnija za sjedenje. Možete postaviti i dodatni dušek za sjedenje i ukrasne jastučiće.

Oglasi