NAMJEŠTAJ KOJI PODSJEĆA NA SLAGALICE – Piece Furniture predstavlja umjetničke predmete inspirisane slagalicama

Serija komada nameštaja Piece Furniture  sastoji se od 3 vrste dizajna, od kojih je svaki kreiran komponentama nalik na slagalicu uokvirenoj ramom za slike. Unutar rama postoje svi elementi za kreiranje skulpturalnog namještaja. Možete kreirati svoj namještaj sklapanjem pojedinačnih grafičkih komada koji se uklapaju u određenu temu serije, a ukoliko ih ponovo razdvojite u dijelove i postavite u ram, možete ih koristiti i kao zidnu sliku.

  

Svaki od finiširanih proizvoda posjeduje potpuno drugačiji izgled i kombinaciju materijala koja je inspirisana sa različitim temama: gradova – u mesingu i akrilu, mora – aluminijuma i stakla, planina kreiranih od drveta i kamena. Dizajneri su u suštini pokušali da naglase karakteristike svakog komada ovog namještaja kombinovanjem različitih materijala zajedno.

  

Piece Furniture kolekcija preispituje odnose  grafičkog dizajna i funkcionalnog proizvoda koji koriste ram kao medijum između njih. Svaki komad namještaja iz ove kolekcije je napravljen od manjih dijelova i posjeduje svoju unikatnu strukturu.

  

Oglasi