NAMJEŠTAJ KOJI GRIJE KUPATILA – sasvim drugačiji način zagrijavanja !

Ovi novu i veoma zanimljivu novu generaciju grijnih tijela kreirao je dizajner Davide Vercelli  za kompaniju “Rotfil”, koja je prvenstveno namjenjena kupatilima. Inovativan nameštaj je predviđen kako za opremanje tako i za grijanje i sušenje, a napravljen je od tradicionalnih ili prirodnih materijala poput terakote i kedra .

Ovakav način zagrijavanja može da bude jako interesantan

Tehnološko jezgro ovih termalnih predmeta se sastoji  od specijalnog grijnog kertidža skrivenog između izdržljivih ploča od prirodnih materijala. Ploče tako efikasno zadržavaju toplotu i lagano je otpuštaju tokom dužeg vremena.

zanimljiv način zagrijavanja kupatila


Ova savremena tehnologija predstavlja najnapredniji sistem u području  štedljivog električnog grijanja, a rezultat je 3  godine istraživanja koja su proveli dizajner i kompanija “Rotfil” u kooperaciji  sa Politehničkim univerzitetom u Torinu.
Prva kolekcija “HOM” proizvoda predstavljena je 2013. godine a najnoviji proizvod je iz kolekcije  “Xilo”, grijač za peškire napravljen od libanskog kedra koji je otporan na vlagu. “MaxiXilo” je personalizovana verzija čija se snaga i veličina mogu prilagoditi željama kupca što ga čini prikladnim za bilo koje okruženje.

Oglasi