NAJBOLJI ODABIR BOJA ZA NAMJEŠTAJ – evo šta sve trebate znati !

Boje u enterijeru su veoma važne jer nam one pružaju atmosferu koja će nam pružiti odmor i udobnost. Prije svega trebate znati da ugođaj u prostoru zavisi od količine prirodne  svjetlosti,kao i svijetlih boja a na vama je da izaberete nijanse koje vam najviše odgovaraju.
Ukoliko želite da vaš prostor dobije dodatnu toplinu i udobnost, idealno je da iskoristiti crvenu stolicu u bijelom ambijentu ili neki crni namještaj sa žutim detaljima.

ODABIR BOJA ZA NAMJEŠTAJ
ODABIR BOJA ZA NAMJEŠTAJ

Ako izaberete crnu boju ona će smiriti crvenu. Pored toga , crna boja čini predmet manjim nego što zapravo jeste i zato je pogodna za male prostore. Neka stolica ima naslon koji ima sinusoidne linije, koje se preklapajući, spuštaju prema sjedištu.
Ako izaberete  hladne boje za vaš namještaj (plava,zelena i ljubičasta), znajte da  te boje djeluju umirujuće, pa će i vaš prostor biti takav.
Urbane kuhinje su uvijek manje. Smatra se da će kuhinjski prostor biti još ugodniji ukoliko je boja  zidova neutralna, jer će na taj način istovremeno  omogućiti eksperimentisanje sa drugim bojama. Cvijeće, vaze i stolnjaci mogu znatno da stvore efektniju atmosferu.

 

Oglasi