NAJBOLJI NAČIN DA UREDITE MALU SPAVAĆU SOBU – sve je do boje zidova i forme kreveta !

Ako je i vaša spavaća soba malih dimenzija pogledajte neke od savjeta najboljih arhitekata za njeno uređenje koje će vam pružiti više slobodnog prostora. Obratite pažnju na:
Boje  zidova
Uvijek koristite svijetle boje! Ovo pravilo se posebno odnosi na sobe sa malom  količinom prirodnog svjetla. Na dvije slike koje prikazujemo , prostor niše ofarban u bijelu boju je iskorišten za formiranje dijela za spavanje.

dizajnidom15

dizajnidom17

Jednostavna forma kreveta
Krevet u manjoj sobi treba da je jednostavan, bez bilo kakvih širokih bočnih stranica. Prostor ispod kreveta najbolje je iskoristiti za smještanje latica za posteljinu.

Naš savjet je da na zid iznad uzglavlja postavite konzolne police u koje ćete ugraditi lampe .Veoma  je teško da u malu sobu smjestite ormar a da on  funkcionalno tako i vizuelno ne smeta. Ako  postoji prostor između zida i kreveta , iskoristite ga za smještanje ormara koji će biti napravljen od istog materijala i boje kao krevet tako da sa njom čini cjelinu. Na fotografiji ispod pogledajte kako to zapravo  izgleda.

dizajnidom16
Lijepljenje tapeta
Na prvi pogled efektan izgled spavaće sobe postići ćete ako na zid iznad kreveta zalijepite tapetu jake boje. Tu boju sa tapeta možete ponoviti na zavjesi ili prekrivaču na krevetu.

dizajnidom14

Oglasi