MEKSIČKI KAKTUS KAO INSPIRACIJA ZA VITRINE – Agava vitrine i plakari Esrawe studija, bazirani su na procesu kreiranja meskala – tradicionalnog meksičkog alkohola i napravljeni su od biljke agava


Ovaj studio je dizajnirao kolekciju sastavljenu od 3 komada i upotrebom kombinacije graviranog drveta i bakra ili metala kako bi nastao omaž tradicionalnom pravljenju  likera koji se pravi od biljke agave. Kako bi napravili ovo alkoholno piće, meksikanci odklanjaju i destiluju korjen ovog kaktusa, dok toplota ostavlja biljku spaljene kože, koja se  dalje može koristiti kao meterijal crne boje i prelijepih teksturnih obrazaca. Bakarni stalci namještaja pružaju podršku dvjema vitrinama iz kolekcije i oponašaju boju ćilibara. Na zadnjem dijelu namještaja postoje dvije police za odlaganje flaša sa pićem.

Lokalne kulture širom Meksika posjeduju različite načine kreiranja te konzumacije pejotija. Baš zbog togaovaj studio kreirao je tri različita komada koji izgledaju potpuno jedinstveno i razlikuju se međusobno, a konstruisala su ih 3 različita umjetnika takođe. Svaka od pojedinih postavki neznatno se razdvaja od druge jedinstvenim vještinama umjetničkih zanatlija koji su ih pravili, oblikovali i dekorisali. Ovaj namještaj može biti upotrebljavan u svrhu kućnog bara ili jednostavnog odlaganja i isticanja stvari po vašem izboru.

Oglasi