MALI STAN NA DVA NIVOA – sa ovakvim rasporedom nećete imati problema sa namještanjem !

Ukoliko imate stan manjih površina  a visokog plafona najbolje je da iskoristite vertikalnu komponentu i mogućnosti smještanja više funkcija po različitim razinama . Na ovaj način ćete dobiti dodatne prostore, kvadrate te ispunuti osnovne principe uređenja malog prostora a to je multifunkcionalnost.

Ukoliko vam vaša visina stana dozvoljava podijelite ga na dva srata . Gornji nivo možete da koristite za smještanje kreveta dok prostor ispod je slobodan zasmještanje stvari kao što je prikazano na donjoj slici . Pristup spavaćem dijelu je moguć uz pomoć stepenica ili merdevina. Naravno moguća je i solucija da krevet bude smješten na nižem nivou a iznad njega da se nalazi trpezarija, radni dio ili dnevna soba .

Važno je da nameštaj koji izaberete za mali stan bude bez suvišnih i nepotrebnih dijelova kao na primjer rukohvata stolica jer će ga nepotrebno zatrpati .Izbjegavajte isto tako  i masivan namještaj kao što je slučaj sa sofama sa naslonima. Jednostavnost ili minimalizam treba da bude  na prvom mjestu. Neobična rješenja razmještaja funkcije u dvije razine su sama po sebi veoma  praktična i dekorativna.

Oglasi