MAGIJA MJESECA U VAŠEM DOMU – lampa kojom su svi ostali očarani!

Vjerujemo da ste ikada pogledali u nebo za vrijeme punog Mjeseca i poželjeli da tu magiju prenesete u svoj dom, sada je to moguće. Tu ideju je tajvanski dizajnerski studio “Acorn” pretvorio u stvarnost  i kreirao “Lunu”, prelijepu lampu u obliku Mjeseca. Cijena ove lampe zavisi od veličine i kreće od 75 do 875 dolara.

Ovakva inovativna lampa izgleda zapanjujuće nalik pravom Mjesecu, te predstavlja pravu poslasticu za ljubitelje astronomije i noćnog neba,  kojoj ne mogu odoljeti ni ostali. Lampa zrači nježno žutom svjetlošću, dok je njena površina prekrivena tamnim šarama, poput Mjesečevih mora. “Luna” ipak ne daje realan prikaz Mjeseca i nije topografski tačna. Iako prikazuje umjetničku interpretaciju, ni malo ne zaostaje u pogledu estetike za ljepotom pravog Mjeseca.
Osim toga što predstavlja pravo umjetničko djelo, zato što  se svaka lampa izrađuje i ukrašava rukom, dizajneri ističu i njenu izdržljivost, tak oda je možete staviti na pod, u dvorište ili se igrati sa njom. Izrađena je od lateksa i  fiberglasa  i otporna je na toplotu i vodu .

Oglasi