LUSTERI KOJI SU OSVOJILI PRESTIŽNU NAGRADU – dizajn drugačiji od svih!

 

Britansku firmu “Innermost” formirali su je Stiv Džons (Steve Jones)i Rasel Kameron (Russell Cameron)sa ciljem da kreiraju unikatan i jedinstven brend namještaja i rasvjete.
Inspiraciju za dizajn lustera koji su nazvali “Stupa”, studio “Freshwest” je potražio u umirujućoj harmoniji starih budističkih hramova. Napravljen je od smole, sa prirodnom, neobrađenom završnicom, “Stupa” koji zrači istim umirujućim sjajem. Svaki luster je napravljen ručno na strugu, pružajući mu jedinstven otisak sjenki i svjetla .

dizajnidom8

dizajnidom9

Jedna od najprestižnijih nagrada je “Good design” koja je  i najstarija nagrada za dizajn koju svake godine dodjeljuje Čikaški muzej dizajna i arhitekture  u saradnji sa Evropskim centrom za arhitekturu, umjetnost, dizajn i urbanizam. Program “Good design” je osnovao 1950. godine u Čikagu bivši kustos Muzeja moderne umetnosti (MoMA) Edgar Kaufman u saradnji sa pionirima modernog dizajna. Nakon 65 godina postojanja, nagrada “Good design” i dalje uzdiže  dostignuća dizajnera i proizvođača širom svijeta koji su u potrazi za izuzetnim i unikatnim dizajnom.

dizajnidom11

dizajnidom10

Oglasi